Teknisk projektledare/Kravanalytiker till Strålsäkerhetsmyndigheten
Vi söker en driven projektledare tillika kravanalytiker som vill vara med och bidra till att utveckla systemstödet för Strålsäkerhetsmyndigheten.
Är du en noggrann person som gillar att ta initiativ? Är du dessutom kommunikativ och gillar att samarbeta? Då kan du vara vår blivande kollega!
Läs mer om vår verksamhet här; www.stralsakerhetsmyndigheten.se
Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett arbete där du får
- ta ansvar för IT-leveranser i större projekt och/eller tekniskt komplexa projekt
- leda projektgrupper operativt
- ta fram projektplaner, projektmål, kostnader samt tids-, aktivitets- och resurs/bemanningsplaner.
- genomföra risk- och säkerhetsanalyser
- samla in, strukturera, dokumentera, kvalitetssäkra och förmedla verksamhetens krav och behov
- genomföra förstudier
- sammanställa detaljerad kravställning mot utvecklingsteamet
- delta i upphandlingar
Kvalifikationer
Vi söker dig som har
- högskole- eller universitetsutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet som myndigheten bedömer likvärdig
- aktuell erfarenhet av att arbeta i olika typer av IT-projekt som kravanalytiker och/eller teknisk projektledare eller annan funktion myndigheten bedömer likvärdig
- goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Det är meriterande om du har
- erfarenhet av agilt arbetssätt
- arbetat i flera olika typer av IT-projekt, från små och lättrörliga till stora och komplexa
- ansvarat för och samordnat framtagning av krav på system för systemutveckling
- arbetat inom offentlig sektor
- arbetat i säkerhetsklassad verksamhet
Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som teknisk projektledare/kravanalytiker behöver du vara initiativtagande. Du behöver arbeta noggrant och ha en strukturerad arbetsmetod. Förmågan att prioritera mellan arbetsuppgifter och hålla uppsatta tidsramar är väsentligt för att lyckas i rollen. Som teknisk projektledare/kravanalytiker leder du projekt, väsentligt för att driva arbetet framåt är att samarbete fungerar väl. Därmed behöver du vara lyhörd och mottaglig för motparten samt anpassa dig och ditt språk efter motparten.
Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt, såväl Vår värdegrund - Strålsäkerhetsmyndigheten (stralsakerhetsmyndigheten.se) som den Statliga värdegrunden (forvaltningskultur.se)
Vi erbjuder dig
Hos oss får du en central roll i ett viktigt uppdrag!
För oss på Strålsäkerhetsmyndigheten är det viktigt att arbete och privatliv är i god balans, därför erbjuder vi flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta på distans, om arbetet och verksamheten tillåter. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård och läkemedel.
Läs mer om våra villkor och förmåner
Anställningsvillkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt sett sex månaders provanställning.
Befattningen är säkerhetsklassad, vilket innebär säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585), vilken genomförs innan beslut om anställning fattas.
Svenskt medborgarskap kan komma att krävas för tjänsten.
Du kan komma att ingå i myndighetens krisorganisation och kan även komma att krigsplaceras vid myndigheten. Krisorganisationen utför strålskyddsbedömningar och kärntekniska analyser och samverkar med andra berörda aktörer för att hantera radiologiska nödsituationer, inklusive situationer vid höjd beredskap. Inom ramarna för krisorganisationen kommer du att ingå i den insatsberedskap som myndigheten upprätthåller för att stötta andra aktörer i samhället med strålningsmätningar.
Välkommen med din ansökan via vår hemsida senast den 26 maj 2024
---------------------------------------------------------------------------
Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar.
Myndigheten har kontor i Solna, Katrineholm och Göteborg.
IT-enheten ansvarar för såväl strategisk IT-utveckling som operativ drift och förvaltning av myndighetens IT-infrastruktur och tekniska plattformar, servrar, nätverk, klientdatorer och telefonisystem. Enheten ger tekniskt stöd till verksamheten inom IT-relaterade aktiviteter och projekt. Vi arbetar för en stabil, effektiv och driftsäker IT-miljö för att tillgodose kontinuitet, tillgänglighet och användarvänlighet och består för närvarande av en enhetschef och 15 medarbetare.
Bra att veta